Bérszámfejtés alapjai

A vállalkozások életében egy következő lépcsőt jelent, ha alkalmazottat kell foglalkoztatniuk a megnövekedett munka miatt. Fontos ilyenkor a megfelelő bérszámfejtés, mivel törvény szabályozza a bejelentés módját, idejét, elszámolás módját és sok más teendőt.

Törvényi hátterét elsősorban a Munka törvénykönyve valamint az SZJA és TB törvény adja. De nézzük, hogy milyen alapok szükségessek ahhoz, hogy a szakember (könyvelő vagy bérszámfejtő) bért tudjon számolni az alkalmazottaknak.

A bérszámfejtőnek új alkalmazott munkába lépése esetén meg kell adni a személyes adatokat, munkába lépés idejét, munkakörét és a bruttó bérét. Ezen adatok alapján a munkába lépés előtti napon, de legkésőbb a munka megkezdése be kell jelenteni az új munkavállalót a NAV felé.

Munkakörtől függően szükséges jelenléti ívet vezetni, amely alapján a havi bérszámfejtést készítik. Ezen az íven látható, hogy melyik napon mettől meddig dolgozott valamint az is, hogy szabadságot, pihenőnapot vett-e ki. Több műszakban dolgozó munkavállaló esetében fontos az is, hogy kiderüljön szükséges-e pótlékot számítani a délutáni vagy éjszakai munkavégzésre.

Jelenléti ív mellett fizetett szabadság kivéte esetén szabadságos tömben is vezetni kell a kivett napokat valamint célszerű akár egy saját nyomtatványon is vezetni, hogy az éves szabadságkeretből mennyi maradt még vissza a munkavállaló részére.

Milyen területtel folytassuk a bérszámfejtés kérdését követező cikkünkben?

Ötleteteket a hozzászólások között várjuk!

 

Tetszett? Küld el másnak is!
  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • PDF
  • RSS
Kategória: Bérszámfejtés, Blog, Egyéni vállalkozás, Egyszeres könyvelés, Pénzügyi ügyintézés | A közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) Bérszámfejtés alapjai bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük