Desztillált víz, mint költség

woman-1455991_640kicsiVállalkozásokban felmerülő költségek között nem biztos, hogy minden elszámolható, amelyet a vállalkozó gondol. Azokat a termékeket, amelyeket személyes használatra is tud használni célszerű mértékkel, a vállalkozás nagyságával, felhasználási szokásával megegyező mértékben elszámolni.

Miről is lehet szó? Pl. Marketinges egyéni vállalkozó, akinek székhelye saját lakásában van ne számoljon el havonta egy nagy kiszerelésű mosóport vagy öblítőt, mivel nincs olyan tevékenysége, amelyhez köthető. (kivéve, ha van egy mosodai szolgáltatása a marketing tevékenység mellett)

Ilyen lehet a címben is említett desztillált víz, amely bizonyos egyéni vállalkozásokban tényleges költségként vehetők figyelembe. Milyen tevékenységű vállalkozás lehet ez? Például használt ruha kereskedéssel foglalkozó, akár online, akár bolti értékesítés esetén. Szükség lehet a kapott ruhák vasalására, ha jó benyomást szeretne tenni a vásárlóira vagy fényképet készít a termékről. Így a vasalóhoz használt desztilált víz költségként merül fel, de ehhez szükség van egy vasalóra is a vállalkozásban.

Akkumulátor értékesítésével foglalkozó egyéni vállalkozás is tarthat termékként desztillált vízet, így ez áruként lesz költség a vállalkozásban.

Miben tudnád Te költségként elszámolni a desztillált vízet a vállalkozásodban?

Tetszett? Küld el másnak is!
  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • PDF
  • RSS
Kategória: Blog, Egyéni vállalkozás, Egyszeres könyvelés, költségek, Könyvelés | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük