Egyéni vállalkozás indítása

Egyéni vállalkozás tervezése, indítása esetén először nézd meg az  Önálló vállalkozók tevékenységi jegyzékében, hogy mely tevékenységet szeretnéd végezni és itt kapsz egy általános információt arról is, hogy végezttség vagy bármilyen engedély köteles-e a tevékenység. Ha ezt áttekintetted, akkor a helyi Okmányirodában részletes információt adnak abban az esetben, ha valamilyen engedély szükséges, mert ezeknek az engedélyeknek a meglétét ellenőrizni fogják.

Az egyéni vállalkozás indítását az önkormányzat honlapjáról letöltött bejelentő nyomtatvány kitöltésével és az Ügyfélkapun keresztüli beküldésével a helyi okmányirodában kezdeményezheted.  A bejelentéshez szükséges nyomtatványt itt tudod megkeresni: http://www.nyilvantarto.hu/hu/evig_megkezdes_bejelentes

A nyomtatvány adózási részéhez esetleg szükséged lehet könyvelő tanácsára, amit ajánlott is megkérdezni, mert minden vállalkozás esetében más és más lehet a nyerő megoldás.

A bejelentő nyomtatványt az ÁNYK programmal tudod kitölteni és személyesen vagy az Ügyfélkapun keresztül tudod beküldeni.

 A bejelentő nyomtatvány kitöltéséről találsz fontos információkat a Kincskereső Könyvelő Klub oldalán valamint már két bejelentő nyomtatvány-minta is segíti a vállalkozást tervezőket.

A következő részben az egyéni vállalkozás könyveléséről, valamint a könyvelő választás szempontjairól olvashatsz.

Tervezed már vállalkozásodat? Sikerült információkat beszerezned  hozzá? Kaptál valamilyen különleges információt vállalkozásoddal kapcsolatosan?

Tetszett? Küld el másnak is!
  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • PDF
  • RSS
Kategória: Blog, Egyéni vállalkozás, Vállalkozási lehetőségek, Vállalkozások indítása | A közvetlen link.

22 hozzászólás a(z) Egyéni vállalkozás indítása bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük