EV könyvelése gyakorlati példa

Egyszeres könyvelés gyakorlati példa folytatásaAkik már feliratkoztak az Egyszeres könyvelés alapismeretek tanfolyamra olvashattak már arról,  hogyan kell vezetni a Pénztárkönyvet, hogyan készíthetik el nyilvántartásaikat Excel táblázatban, hogy a kezdetekben is költséget spóroljanak meg a kezdő vállalkozók.

A 2 hónapos Egyszeres könyvelési alapismeretek tanfolyam-sorozat folytatásaként következik egy újabb gyakorló példa, amelyben egy alanyi mentes egyéni vállalkozó számláit könyveljük majd le.  A példa folytatását a Facebookon valamint majd itt a blogon olvashatod.

A feladat 10 könyvelési tételből fog állni, amelyből most 3 tételt olvashatsz itt. Ha már elkészítetted saját nyilvántartásodat, akkor gyakorlásképpen készítsd el addig is a feladatot!

A tanfolyamra feliratkozók a feladatsorozat végén meg fogják kapni egyben a megoldást a nyilvántartások vezetésével együtt, amelynek elkészítési módját a tanfolyam sorozatból ismerheted meg.

Iratkozz fel, hogy le ne maradj a megoldásokról!

Figyeld a feladat következő részét, amelyet a Facebookon találsz majd meg.

1. GYAKORLÓ PÉLDA

Alanyi mentes egyéni vállalkozóról van most szó, akinek néhány költségét fogjuk lekönyvelni.

Könyvelési tételek:

2012. március 1.  Postaköltség bruttó 1.200,- Ft értékben, készpénzben kiegyenlítve. Számlaszám: 13598/a/2012.

2012. március 1. Szakmai újság előfizetés, bruttó 18.500,- Ft értékben, átutalásos számlára. Fizetési határidő: 2012. március 9. Számlaszám: 2987/2012.

2012. március 2. Vezetékes telefon + internet előfizetése február hónapra. Telefon bruttó 2.000,- Ft, internet bruttó 3.600,- Ft értékben. Csekken történt a befizetés 2012. március 2-án. Számlaszám: 135198765. Otthon van az irodája a vállalkozónak.

Folytatás 2012. március 6-án a Facebookon!

Tetszett? Küld el másnak is!
  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • PDF
  • RSS
Kategória: Blog, Egyéni vállalkozás, Egyszeres könyvelés, Könyvelés | A közvetlen link.

2 hozzászólás a(z) EV könyvelése gyakorlati példa bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük