Felhasználói jogdíj oktató anyag

ebook

Mi a felhasználói jogdíj?

Felhasználói jogdíj alatt a szerzői jogvédelem alatt álló illusztrációk, képek, hang és videó anyagok felhasználásának átruházását valamint ellenértékének kifizetését értjük.

 

 

Kinek jó és szükséges ilyen szerződést kötnie?

 • Szerző esetén, ha már van elkészült anyaga (képek, illusztrációk, mesék stb.) és szeretne ezekkel pénzt keresni, akkor eladhatja ezen anyagok felhasználói jogát. Ebben az esetben nem szükséges vállalkozói igazolvánnyal rendelkeznie, de a felhasználónak megfelelő számfejtést kell készítenie és a szükséges járulékot, adót befizetni.
 • Felhasználó esetén, ha nem jó a kézügyességed vagy nincs időd elkészíteni képeket, illusztrációkat, akkor az elkészült termékeket felhasználói szerződés és jogdíj keretében igénybe veheted a szerzőtől. Ehhez csak egy egyszeri számfejtést kell végezni és az adót, járulékot befizetni.

Mit tartalmaz az online oktató anyag?

 1. Felhasználói jogi szerződéses gyakorlati példán keresztül mutatja be, hogy egyszerűsített módon, bérszámfejtő program nélkül hogyan kell számfejteni a felhasználói jogdíj kifizetését és milyen adó valamint járulék vonzattal jár.
 2. Videóban bemutatásra kerül, hogy a szükséges járulék bevallás nyomtatványt hogyan kell kitölteni valamint a kifizetésről készült Adatlapot, amely szükséges a szerződ adóbevallásának elkészítéséhez.
 3. A videóban bemutatott bevallási nyomtatvány valamint Adatlap nyomtatható verzióban is elkészült, hogy könnyebb legyen az áttekintés.
 4. Minden anyag letölthető valamint a pdf-ek nyomtathatóak.

A Felhasználói jogdíj online oktató anyag: 2.990,- Ft, amelyet a

megrendelem gombra kattintva a Gitta Tanodája Webárhuházban tudsz megrendelni, majd a díj beérkezése után a megküldött linkekről letölteni. Fizetési határidő: 8 nap.

A regisztrációt és a vásárlást követően pontokat írunk jóvá a webáruházban, amelyet vásárlásaid során be tudsz váltani. További részletek a Gitta Tanodájában.

Tetszett? Küld el másnak is!
 • Print
 • Facebook
 • Google Bookmarks
 • PDF
 • RSS