Hibás a számla 2017. január 1-től, ha

2017. január 1-jétől kötelező a vevő adószámának a számlán történő feltüntetése, ha az áthárított adó eléri vagy meghaladja a 100.000,- Ft-ot. Amennyiben a számla a vevő adószáma nélkül kerül kiállításra, akkor a számla hibásnak minősül, és nem jogosít adólevonásra.

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 2017. január 1-jei hatállyal történt módosítása alapján a belföldön letelepedett adóalanynak kötelező a számlán feltüntetnie a termék vevője, szolgáltatás igénybevevője azon adószámának vagy csoportos általános forgalmiadó-alanyiság esetén csoportazonosító számának első nyolc számjegyét, amely alatt, mint belföldön nyilvántartásba vett adóalany részére a termékértékesítést, szolgáltatásnyújtást teljesítette, feltéve, hogy a számlában áthárított adó eléri vagy meghaladja a 100.000,- Ft-ot.

Amennyiben a belföldön letelepedett adóalany által 2017. január 1-jén, illetve azt követően kibocsátott számlán nem szerepel a belföldön nyilvántartásba vett adóalany partner (vevő) adószáma, illetve csoportazonosító száma, akkor a legalább 100 ezer forint áthárított adót tartalmazó számla nem felel meg az Áfa-tv. előírásainak, ennek megfelelően adólevonásra sem jogosít.

Az adóhatóság tájékoztatása szerint, ha a számla adószám nélkül került kibocsátásra, akkor a kibocsátott számlát a számla korrekciójára vonatkozó előírásoknak megfelelő módon javítani kell.

Tetszett? Küld el másnak is!
  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • PDF
  • RSS
Kategória: Adózási ismeretek, ÁFA fizetés, Blog, Számla kiállítása, számlázás | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük