Iroda berendezése

Irodánk műszaki berendezése

Irodai munka megkezdése előtt végig kell gondolnunk, hogy mit szeretnénk csinálni és mire lehet szükségünk. Vehetünk asztali számítógépet és laptopot attól függően, hogy hol fogjuk leginkább használni. Ha csak irodában, akkor az asztali számítógép jobb, bár az irodai hely nagysága is befolyásolhatja döntésünket. Fontos a gép műszaki paramétere is. Gondoljuk végig, hogy szeretnénk-e prezentációkat, nagy méretű dokumentumokat is készíteni illetve a digitalizált anyagokat is ott tároljuk-e.

El kell döntenünk, hogy a Microsoft Windows programmal együtt vásároljuk-e meg a gépet vagy egy szakboltban vásároljuk meg hozzá a programot. Ma már léteznek a Windows kiváltására ingyenes rendszerprogramok is, mint pl. a Linux.

Az Office vagyis irodai programokat nem tartalmazza a Windows programja, ezeket külön kell megvásárolnunk. A Microsoft Office különböző, egyre bővülő tartalmú csomagokban kapható.

Ezekre a programokra léteznek már ingyenesen letölthető magyar nyelvű programok, mint az OpenOffice, LibreOffice és az OxygenOffice valamint honlapkészítő, tartalomkezelő programok.

Ezek megtalálhatóak itt sok más magyar nyelvű programmal együtt.

www.softverbazis.hu/szoftver

Több programnak van magyar fóruma is, ahol segítséget lehet kérni.

Ingyenes irodai ügyintéző e-mail tanfolyamunkban ezen programok használatát mutatjuk be a gyakorlatban, az irodai levelezéshez és ügyintézéshez használatos dokumentumokon keresztül.

A programok után a nyomtató, scanner, fax, internet és telefon kiválasztására kerül sor.

Multifunkciós gép esetében helyet takaríthatunk meg illetve kedvezőbb áron juthatunk hozzá, de előfordulhat, hogy ha valamelyik része elromlik, akkor nem tudjuk a többi funkcióját sem használni. Ha kevés dokumentum készítését, scannelését tervezzük, akkor vehetünk normál nyomtatót és síkágyas scannert. Nyomtató vásárlásakor kérdezzük meg, hogy a festék mennyi oldal nyomtatására elegendő. Ez döntő szempont a vásárlásnál, mert nem mindegy, hogy a nyomtató olcsó, de a nyomtatási költség már magas vagy fordítva.

A scanner segítségével digitalizálhatjuk anyagunkat, amelynél fontos szempont, hogy minél kisebb méretű dokumentumként mentse el. A scanner segítségével másolhatjuk is anyagunkat.

Fax választásakor jobb, ha géppapírra nyomtat, mert ez tovább megőrizhető, mint a hőpapír.

Internet esetében a stabil, gyors internet a legjobb. A csomag fajtáját az alapján határozzuk meg, hogy milyen sebességű internetre van szükségünk. Az irodai munkára általában elegendő a kis és közepes csomag. A nagyobb csomagokat letöltések miatt szokták kérni.

Telefon esetében a készülék hordozhatósága is szempont lehet a választható telefoncsomagok mellett. Érdemes megnézni, hogy körzetünkbe mely szolgáltatóknak van jó lefedettségük, milyen csomagokat kínálnak vezetékes ill. mobil számok hívására.

 

Tetszett? Küld el másnak is!
  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • PDF
  • RSS
Kategória: Blog, Irodai ügyintézés | A közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük