Közeleg az év vége

év végére készülésLassan novembert írunk, közeleg a Karácsony, az év vége. Miért fontos ez már most?

A vállalkozásoknak érdemes megnéznie, hogyan is áll most a bevétele, költsége. Érdemes végiggondolni mit tervez a következő évre, hogyan szeretné elérni a tervezett bevételt. Mindez azért is fontos, mert ha most jó éve volt, akkor érdemes lehet már megvásárolni az új tárgyi eszközt, fejleszteni, főleg ha SZJA adózású, hiszen, akkor már most elszámolhatja költségként. Ha viszont nem teszi ezt meg decemberig, akkor lehet, hogy januárban kell megtennie, amelynek költségét csak a következő évben tudja elszámolni az adóbevallásában.

Meg kell tervezni még a következő 2 hónapot is, hogy milyen bevételre, költségre számol és összességében mennyi adófizetési kötelezettsége keletkezik várhatóan az év végéig?

Mindebben a könyvelője tud segítséget adni, ha nem vezette saját maga is a bevétel, költség alakulását. Ha ezt nem tette érdemes megkérni a könyvelőjét a kimutatás elkészítésére és ezzel együtt az év végi tervet elkészíteni.

Amennyiben saját maga könyvel pl. az egyéni vállalkozó, akkor is érdemes megtennie, mert fontos adatok derülhetnek ki.

Másik ok, amelyért érdemes ezeket a számokat megvizsgálni, hogy december hónapban illetve az adóbevallásban választhatunk másik adózási módot is, ha az kedvezőbb számunkra, de ezeket csak számításokkal tudjuk alátámasztani.

Amennyiben szeretnéd elkészíteni ezeket a kimutatásokat, de nem tudod, hogyan tegyed, tanácsadás keretében szívesen segítünk!

Szeretnéd könyvelésedet szakemberre bízni? Segítünk! Árajánlatot a következő linkre kattintva kérhetsz: Könyvelési árajánlat kérése

Tetszett? Küld el másnak is!
  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • PDF
  • RSS
Kategória: Adózási ismeretek, Blog, Egyéni vállalkozás, Egyszeres könyvelés, Könyvelés, Könyvelői gyakorlat | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük