Szakmai szervezetek

Minden szakma számára fontos,  hogy legyen egy olyan szakmai egyesület, szervezet, amely összefogja tagjait, támogatást ad, szakmai oktatásokat, továbbképzéseket tart. Mindeki számára fontos, hogy szakmailag fejlődjön és ezáltal ügyfelei részére magasabb színvonalú szolgáltatásokat, termékeket tudjon biztosítani. Ilyen szervezet a könyvelők részére a teljesség igénye nélkül:

Néhány szó 2 egyesületről:

Magyar Könyvelők Országos Egyesülete tagjai részére előadásokat, oktatásokat szervez valamint kedvezőbb feltételekkel  biztosít bizonyos szolgáltatásokat. Állásajánlatokat, álláspályázatokat is lehet találni.

Magyar Számviteli Szakemerek Egyesülete és megyei szervezetei folyamatosan végez felnőttképzést, valamint a kötelező továbbképzéseket is megtartják megyei szervezeteikben.

Ezen egyesületek találkozóin, előadásain a résztvevők között barátság, jó kollegális viszony is kialakulhat. Ezek a kapcsolatok segíthetnek egy-egy szakmai kérdés megvitatásakor, egyeztetésekor, hiszen lehet, hogy már valaki találkozott az adott kérdéssel így tanáccsal láthatja el a kollégát.

Kezdő könyvelőként vagy akár mérlegképes hallgatóként is jó, ha csatlakozik egy ilyen egyesülethez, hiszen a szakmai tudás és információ középpontjában lesz. Sok információ és gyakorlati tudás iskolai keretekben történő oktatás esetében nem is tanulható meg.

Már vannak olyan könyvelőprogramok is, amelyekhez az értékesítői, fejlesztői egy támogatói “klubbot” hoztak létre a program felhasználói részére. Így itt nem csak a program használatával kapcsolatosan kapnak támogatást, hanem szakmai segítségre is számíthatnak a tagok.

Szerinted fontos a szakmai egyesületi tagság? Véleményedet szívesen olvassuk a hozzászólások között!

Tetszett? Küld el másnak is!
  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • PDF
  • RSS
Kategória: Blog, Egyéni vállalkozás, Egyszeres könyvelés, Könyvelés, Könyvelői gyakorlat | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük