Számla küldése pdf-ben

 stopJelenlegi szabályozások szerint a papír alapú számlával egyenértékű az elektronikus számla. Viszont az elektronikus számlát minősített elektronikus aláírással kell ellátni, amely jelzi, hogy a számlát biztosan mi állítottuk ki. 

A NAV az egyik számlázási szolgáltató kérésére egy állásfoglalásában tartalmaz egy olyan egyszerűsítési lehetőséget, melyet bár korábban is sokan használtak, de eddig senki sem ismerte el, hogy ez is szabályos számlázás. 

Ha számlázó programot használ a számla kiállítója, akkor pdf-ben megküldheti a számla befogadójának és azt ő nyomtatja ki saját magának. Fontos, hogy ebben az esetben mindkét félnek ki kell nyomtatnia a számlát, mert így papír alapú számlázásnak fog minősülni és mivel nem szükséges a számlát aláírni, e-mailben is megküldhető. Ez nem elektronikus számlázás!

Ezzel a módszerrel megtakarítható a postaköltség és a számla gyorsabban eljut a vevőhöz.

Ezt a módszert célszerű előre közölni a vevővel, így senki sem érti félre és akár opcióként felajánlani a postai számlát, amennyiben igényli.

A NAV állásfoglalását, amely a fentieket tartalmazza az alábbi elérhetőségen olvashatod: NAV állásfoglalás pdf-es számla küldés

Tetszett? Küld el másnak is!
  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • PDF
  • RSS
A bejegyzés kategóriája: Adózási ismeretek, Blog, Egyéni vállalkozás, Egyszeres könyvelés, Könyvelés, számlázás
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük