Számlázó program használatának bejelentése

stop

A nemzetgazdasági miniszter 23/2014. (VI. 30.) NGM rendelete alapján 2014. október 1-től már csak olyan számlázóprogramot lehet forgalomba hozni, amibe a NAV belelát. Azoknak a vállalkozóknak, akik jelenleg is számlázó programot használnak 2014. november 15-ig be kell jelenteniük a NAV-nak, hogy melyik szolgáltató programját használják számlázásra.

Az új vásárlások esetén pedig 30 nap fog rendelkezésre állni, hogy a bejelentést megtegyék a vállalkozások. Program vásárlásakor a forgalmazónak ugyanúgy el kell kérnie majd az ügyfél adószámát, mint ahogy a számlatömbök vásárlásakor történi, így a forgalmazónak is bejelentési kötelezettsége lesz.

Részletes program leírást is fog kapni az ügyfél, amely tartalmazza a program információit és az ügyfélnek meg kell őriznie a számlákra vonatkozó elévülési idő végéig.

Az adóhatóság bármikor ellenőrizheti a bejelentett számlázó program működését. Ezt úgy is megtehetik, hogy az adóellenőr jelenlétében egy próbaszámlát kell kiállítani. Ezt a funkciót mindegyik számlázó programba be kell majd építeni.

Amennyiben a vállalkozó elfelejti bejelenteni számlázó programját a NAV felé, akkor az azzal kiállított számla nem lesz érvényes, amelynek komoly következményei lehetnek elszámoláskor.

Tetszett? Küld el másnak is!
  • Print
  • Facebook
  • Google Bookmarks
  • PDF
  • RSS
Kategória: Adózási ismeretek, Blog, Egyéni vállalkozás, számlázás | A közvetlen link.

4 hozzászólás a(z) Számlázó program használatának bejelentése bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük